Известие

Collapse
No announcement yet.

Място за пролетния събор 2013 год.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Място за пролетния събор 2013 год.

Здравейте,от Ус на КАРБ бихме искали да чуем вашите предложения за място н а пролетния събор през 2013 година. Желателно е предложенията да са обосновани- място- интересни дестинации наоколо, възможно място за вечеря и преспиване.
    Всички предложения ще бъдат обсъдени.
    Предварително благодарим!
    158
    Плевен/Ловеч- Крушунски водопад
    35.44%
    56
    Родопите- Смолян, Златоград, Кърджали
    38.61%
    61
    Централна България- Троян, Трявна, Габрово....
    25.95%
    41
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Ето няколко скромни предложеня от мен:

1. Кърджали

Близки забележителности: Перперикон, каменните гъби край Бели Пласт, Язовир Кърджали, Ардино, с. Дядово - Дяволския мост(но до там има и няколко километра пешеходстване).

Плюсове: Изключително красива природа, има много неща, които могат да се видят. Културата на хората е съвсем различна. Пътищата до там са добри. Цените са много народни.

Минуси: Леко е далечко от географския център на България

2. Троян
    Близки забелжителности за Троян: Троянски манастир "Успение Богородично", природо-научния музей в с. Черни Осъм, Беклемето.

Плюсове: Красива природа, близо до географския център на България.

Минуси: Не се сещам в момента.

3. Ловеч
    Близки забележителности: Крепостта "Хисаря", Деветашка пещера, Къкринско ханче, Крушунски водопади.

Плюсове: Изключително красива природа, сравнително близо до географския център на България.

Минуси: Не се сещам.

4. Плевен
    Близки забележителности: Панорамата, Кайлъка.

Плюсове: Добри места за общи снимки на колите, красиво е.

Минуси: Далечко е от географския център на България

5. Сопот/Карлово/Калофер
    Близки забележителности: Къщи-музей "Иван Вазов", "Васил Левски" и "Христо Ботев"

Плюсове: Много приятни пешеходни пътеки (ама не е това целта). Аз бих се качил и до х. Рай

Минуси: Незнам кой комплекс ще ни събере толкова много хора.

6. Пещера или Батак... или Цигов Чарк
    Близки забележителности: пещера "Снежанка", гр. Батак, яз. Батак магазини за обувки в гр. Пещера

Плюсове: Изключително живописна природа, много приятен път. Асфалтирания път до паркинга на пещерата е много приятен за шофиране (и малко тесен). Пешеходния преход е много зареждаш, траещ около 30 мин. На точното място в планината, подходящо за автомобилен събор. Много ниски цени в Цигов Чарк

Минуси: Освен много разбитите улици само в гт. Батак друго не се сещам.

7. Бачково
    Близки забележителности: Бачковски манастир, Асенова крепост, Кръстова гора и Белинтаж (последните 2 малко далечко)

Плюсове: Едно от любимите ми места в Родопите. Много красива природа, живописни и хубави пътища.

Минуси: Незнам цените дали няма да са понадути.

8. с. Жеравна
    Близки забележителности: с. Жеравна, с. Катунище, Караджейката, гр. Котел, с. Медвен и "Синия Вир"

Плюсове: Много хубав път, много красива природа в Балкана.

Минуси: Трудно намиране на комплекс да побере всички ни (може би в Катунище или Медвен ще има), високи цени.

9. к.к. Атолука
    Близки забележителности: с. Равногор, гр. Брацигово

Плюсове: Най-чистия въздух на Балканите, според изследванията на NASA, невероятна природа, спираща дъха.

Минуси: Само един по-голям хотел, който може да ни събере всичките (но има много къщи и перфектни бунгала, които да поберат останалите при необходимост). Пътя е много стръмен но перфектен. На някои колеги като варненци ще им се отели вола от път, ама... сефте. Има мечки.

Сега винцето ми дойде в повече, утре мога да дам и още идеи.
    Last edited by b_angelov; d.m.y г., 21:59.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Много хубави идеи. Само ще кажа, че от Плевен до Троян се стига по-бързо, отколкото от Кърджали до Перперикон, а Плевен - Ловеч, софиянци може да го броят за градско. Даже и дупките са почти същите.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Много хубави идеи. Само ще кажа, че от Плевен до Троян се стига по-бързо, отколкото от Кърджали до Перперикон, а Плевен - Ловеч, софиянци може да го броят за градско. Даже и дупките са почти същите.
        Благодаря за допълнението. Моля да ме корегирате/актуализирате, ако съм сгрешил или дал неточна информация за нещо. На повечето от тези места съм бил, като на някои по-отдавна. Затова може да има разминаване със ситуацията в момента.

Сещам се и за много други изключително красиви места, но са доста в тъча и ще се отхвърлят само заради това.
        Last edited by b_angelov; d.m.y г., 22:40.

Comment

Аз предлагам да го направим до Варна!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Тук наистина има какво да се види,
            http://www.evgenidinev.com/seen/krus...vetashka_cave/

В Родопите също е божествено.
            Last edited by undy; d.m.y г., 10:07.
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              И Аз
              146 Turbo

Comment

Там вече беше,ако ще е на морето не сме били около Бургас,но може би ще е по-добре някъде в централна България.
                2011 Giulietta MA-ex
                1995 155 1.8 TS 8V
                2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

По принцип, едни от най-красивите места в България, или поне голяма част от тях, са все из Родопите. Но пък не е в централна България и няма да е удобно за всички.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

колеги няма да съжалявате за родопите тук има много добри местенга за разглеждане но не е в централната част на бг и на много колеги ще и дойде далече

пп.ето и малко имфо за колегите които не са идвали http://www.nasamnatam.com/grad/Rodopite.html
                    Last edited by angel_1987; d.m.y г., 21:43.
                    1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Като ще е в Родопите, защо не в Златоград!
                      Градчето е уникално!
                      Има добра хотелска база. Старият град е също нещо, което заслужава да се види.
                      Това е най-южният ни град. Бяло море е само на 25-30 километра по права линия.
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Градчето е уникално!
                        Това е добро местенце и Гърция е близо границата е на 10-15 мин път а първия град Ксанти е на около 40 мин.
                        1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Градчето е уникално!
                          Мислех си и за него да пиша, ама е доста в тъча и незнаех дали ще го приемат. Аз съм много за!

Comment

Ако има анкета и гласуване, може би и аз бих предпочел Златоград.
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

с.Крушуна до гр.Летница е много хубаво местенце особено водопадите. Други марки редовно си правят съборите там.
                              Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
                              LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
                              Alfa 75 2.0
                              EX

Comment

Working...
                              X